Monday, September 13, 2021

Surmapatt

Surmapatt (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Porter - Imperial" ja hinnan pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 4,07

Toojainfo: "A double version of Patt porter. Full-bodied with pronounced chocolaty sweetness, balanced by cocoa roastiness and vibrant hoppiness."

Väike lihtne pudel, sildil raamatumunk. Kollakaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga korralikult. Õlle värvus - äraütlematamust. Aroom - röstine, tuhane, veidi tubakane, soolakas, mõrkjas ja hapukas.

Esmamekk - tigutihke, kliisterjas ja röstitud, aeganõudev ja mõtlikult tilkuv nagu tõrv tõrvikust. 

Keskmaitse. Öölamp. Väheldane laternake, mille eesmärk polegi universumit valgustada, vaid anda su pimeduses ekslevale meelele pidepunkti. 

Lõppmaitse. Külm pole mitte. Külm pole kunagi mitte, ei su meelekehas ega meelekohas. Kuniks sa mõtled ja hingad ning suudad klaasi käes hoida, pole kunagi külm ega igav. 

Järelmekk. Tõrvamisi ligitõmbav. Vaid hull ronib öösel kloostrikatusele, tähtedele ja Bacchusele lähemale.  Redelipulkade ja katuse tõrv nakkub ronija peopesas. Tähtede sira ei tule sellest lähemale, kuid maapealne valgus koos öölaternaga jääb kaugemale ja see ongi eesmärk.

MAMMUTJAS. MEGAMAMMUTJAS. Mammut on üks lihtne loom, kuid kohtumist temaga ei unustaks ilmselt kunagi. See mammut-tigu jääb su keelele samuti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment