Thursday, April 28, 2016

Odravein 2016


Odravein 2016 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: barley wine ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Võimas linnaselise karakteri ja täidlase tekstuuriga õlu. Pruulitud Põhjala 2. aastapäevaks."

Väike lihtne pudel, lihtsapoolsel sildil odrapead. Tumedapoolne kollane sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt päikeseloojangupunane. 

Aroom on täpselt selline nagu üks hea odravein olema peab - raskepoolne, magusakas, portveini ja iiriskommi, kreegikompoti ja raske rahulolu tunnustega :)

Esmamekk on raske kehaga ... või isegi väga raske. Magusakas-mõrkjas ja tummine. Toekas ja punakas. Justkui toekas tammine kirjutuslaud, mille taga mõeldakse ainult Väga Tähtsaid Mõtteid.

Keskmaitse muutub palju pehmemaks. Kuid ärge arvake et kergemaks - oh ei, pigem vastupidi! Pehmelt toekas, luksuslik ja soliidne. Ega siis Väga Tähtsa laua juurde ei saa kuuluda midagi muud kui Väga Esinduslik tugitool. Selle sametine kate on ploomidest ja käetoed kreekidest, kuldsed polstrinaelad aga pihlakatest.

Lõppmaitse. Luksuslik ja viimistletud. Raskepärased lõvipead lauanurkades. Marmorist vanamoeline lauagarnituur hoiab enda rüpes päris ehtsat tindipotti ... ja selle sisuks on kohviliköör ning hanesuleks lagritsapulk. 

Järelmekk saabub pikas sametises kodukuues ja istub Eriti Tähtsate Mõtete laua taha Väga Esinduslikku tugitooli. Köhatab ja avab salalaeka. Võtab sellest kaks kristallklaasi ja pudelikese. Kallab. Kõlistab kella ja ootab ära Ülemteenri. Seda jooki ei jooda üksi. Isetehtud datli-pihlakanalivka kohviubadega on Härra uhkus. Proosit.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Andke sellele veel aastake aega ja MEGA liides saab olema kindlustatud. Digestiiv. Hea seltskonnaga kohustuslik.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment