Thursday, April 7, 2016

Õllepojake

Õllepojake (V kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 1,8 %vol. Liigimääratlus: Session Rye Wit ... väga omapärane stiil, kas pole? :)

Tootjainfo: "Kord pärast üht pruulimist leidis Taat oma üllatuseks kaks peotäit linnaseid, mis ta unustas sinna meski panna. Tegi uue meskikese ning sai pisikese õllekese.
Linnased: Wheat, Rye. Hualad: Northern Brewer, Chinook. Apelsinikoor."

Väike lihtne pudel, sildil ... õllepojake :) Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - piimjas kahvatukollane. Aroom on magusakas, lausa parfüümine.

Esmamekk on vesine ja hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas ja kuivapoolne. Lõppmaitses lisandub korraks veidike magusust, kui see kaob kiirelt. Järelmekk on mõrkjas-hapukas.

Vesise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga kentsakas rüübe. Einoh januks võib teda ju kuugata küll ... ja pähehakkamise pärast ei pea ka muretsema. Maitset rüüpel ju jagub, kuid keha peaks juurde kõvasti timmima kaerahelvestega, siis saaks ehk midagi mõistlikku klaasi kallamiseks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment