Monday, April 18, 2016

Baltyk-Pacific Collaboration Porter


Baltyk-Pacific Collaboration Porter (Baird / Pinta, Jaapani / Poola) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang 48 punkti.

Tootjainfot ei õnnestunud leida

Väike lihtne pudel, kribulisel sildil on näha pruulikatelt. Kreemikas vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kreegipunane. Aroom on väga tagasihoidlik, kergelt karameljas ja meenutades õrnalt kreegikompotti.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakalt soe. Keskmaitse on tihke, sametine, hapukas-magusakas, kreegikompoti ja -napsi segune. Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas, ürdine ja veidi kohvine, tume kirsimarmelaad ja mõrušokolaad. Järelmekk heidab veidi portveiniseid noote, kuid siis taanub mõrkjasse ja vürtsikasse röstpähkli kanti. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Kui võtta maitsekülluse ja suutaju järgi, siis kalduks seda jooki pigem nimetama dunkel-doppelbockiks, nii et stiilimääratluse mõttes on asi metsapoole läinud, kuid klaasike omaette on vägagi maitsemeeli paitav. Pakkuda koos sütel küpsetatud köögiviljadega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment