Monday, April 4, 2016

Loch Ness Lager


Loch Ness Lager (Loch Ness, Šoti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A crisp, clean lager with Saaz hops & Pilsner malt combining beautifully with clear Loch Ness water & ‘Nessie’ – our very own yeast strain. Clear golden colour, with hints of corn & lemon zest on the nose, followed by a classic lager bitterness."

Väike lihtne pudel, oranžitriibulisel sildil tabavalt markeeritud tuntuim foto Loch Nessi koletisest :) Väljakallamisel näib vedelik hetkeks olevat punaka varjundiga, kuid klaasis on kenasti valge vähene vahukiht ja õlle värvus on kirkalt helekollane. Aroom on pea olematu, õõõõrnalt magusakas-hapukas.

Esmamekk on kerge kehaga ja õrnalt mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjus üsna mõjukaks, kuid on selline ... lihtsapoolne. Lõppmaitses tuleb esile laagerõllele omane hapukus. Järelmekk on õrnalt vürtsikas ja kuivapoolselt mõrkjas.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga heal tasemel rüüpeke. Nüüd ma tean, mida järgmine kord soovitada, kui keegi küsib "midagi lihtsat ja kerget". Sobilik nii peale sauna kui lihtsama toidu kõrvale.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment