Monday, April 25, 2016

Padrino


Padrino (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 91 punkti.

Tootjainfo: "Like "El Padrino" this beer is strong, reliable, smooth, and always looking out for you. Loaded with a wide variety of malts the result is a dark, smooth and truly drinkable porter. The hops are subtle but they let you know they are present.
IBU 38"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil jälgivad sind prillistet silmad. Pruuakas vaht täidab 3/4 klaasist ja jätkab pudelist väljaronimist. Õlle värvus - tume-tume-punane. Aroom on hapukas ja sametiselt röstine, meenutades stritslikoorikul väljaulatuvat ja veidi kõrbemaläinud rosinakest.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja huvitavalt hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, kibuvitsamarjade ja kohvi, tumedate viinamarjade ja kakao taoline. Lõppmaitses segunevad pihlakanaps ja tume šokolaad, kuivatatud jõhvikad ja sutsuke lagritsat. Järelmekk on täidlane, pehme ja vürtsikas, tumedate ülekuivatatud rosinate ja kohvi-iirise sarnane.

Raskepoolse kehaga, tugevalt ... peaaegu et üle-karboniseerunud kuid samas siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Porteri kohta küll kummaliselt happeline ja ülekarbone, nii et ilmselt on mõistlik see tegelane uuesti üle vaadata mõnest teisest pudelist. Igatahes on aga hapu ja tumedalt täidlane segu igati nauditav kokteil, mida võtaks ehk teinegi kord ette.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment