Wednesday, April 13, 2016

Balti Porter Rukki ja Kardemoniga


Balti Porter Rukki ja Kardemoniga (Voldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Põhjakääritusega Balti Porter rukki ja kardemoniga.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtsa ja kontrastse kujundusega sildike. Kreemikat karva sentimeetrine vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tume kreegipunane. Aroom on magusakas, meenutades korraga nii kardemoni kui lagritsat. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub raskeks, tugevalt ürdiseks ja meenutab kanepileiva koorukest. Lõppmaitse suriseb vürtsikalt keeleservades ja mängib tumedate rosinatega ja kakaoga keskpõrandal. Järelmekk on raskepäraselt magusakas-hapukas ja lausa ülemääraselt kardemonine ... see muidu üsna tagasihidlik tegelane kipub juba kõike muud varjutama.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on ta julgelt tavapärasest porterist eristuv, kuid seekord on veidi üle võlli mindud - ilmselt paljudele selline ravumine mõjuv ürdisus on vastukarva. Gambrinusele aga katsetused meeldivad :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment