Monday, April 25, 2016

Stjerne Bryg 2012 Fadlagret


Stjerne Bryg 2012 Fadlagret (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Our Christmas beer is popular. Actually Organic Christmas Beer and Star Brew so popular that this year we have sold out from the warehouse.
Fortunately, we have found a fadlagret Star Brew from 2012 forward, we have tapped and which is coming out in stores now. So there's still Christmas beer from Herslev Brewery to find on the shelves.
Vintage version of Star Bryggen from 2012 has been in oak barrels since last year, giving it a very pleasant round and fuller flavor. It shall keep 8%, and perfectly suited for Christmas and dessert."

Keskmist kasvu pudel, minimalistliku kujundusega sildil võib aimata nordilisi elemente. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tume laavapunane.

Aroom. Oimuivai kui mõnusalt pehme ja sametine ja soe ... sihuke armas ja samas tagasihoidlik. Magusapoolselt kreegikompotine, vaniljeselt tammine, elegantne ja noobel.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse mängib niiiiiiii eheda kreegikompoti ja -nalivka maitsega et paneb lausa heldima. 

Lõppmaitse ... no kreegikompott ... või siis sellest tehtud tarretis, millele on veel vahukoort kah peale pandud :) Pidulik ja samas mitte liiga toretsev, soe ja kodune. Vananevad härrasmehed kamina ees, ruudulised pleedid põlvedel, sajakuuekümnekolmandat korda rääkimas üksteisele vanu nalju ja veel vanemaid lugusid. 

Järelmekk toob juurde veidi mõrkjamaid puiduseid toone ja suristab vürtsikalt keelenurkades. Karhvini sisu vanahärrade vahelisel kõverjalgsel laual kahaneb tilkhaaval ning vuntsid kerkivad samavõrra kõrgemale. Kas mäletad vana sõber seda Saarat kellele me mõlemad järele jooksime? Noh tead küll paralleelklassist see pikkade patsidega! Kuid vana sõber juba tukastab ... noh las ta siis olla.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kummaline ta ju on ... 8-kraadine odravein ei kõla usutavalt ... kuid ometigi odraveini enamiku kriteeriumeid täidab ta igatahes täie rauaga ära. Sellise kraamiga koos võiks pakkuda koduseid kompotikreeke :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment