Thursday, April 21, 2016

Apassionada


Apassionada (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 44 punkti.

Tootjainfo: "Our light summer ale is inspired by the steamy hot summers of Barcelona when a truly refreshing beer is needed. The twist of passion fruit mingles with a sour touch to tickle your tongue and give you a shiver! Passion is a strong, barely controllable emotion. After brewing a similar collaboration beer with Lindheim Ølkompani in Norway, we could not control the urge to create our own version. Brewed with passion for the passionate."

Väike lihtne pude, pruulikoja tunnussildil grenadill ja mingi troopiline õis. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom on otse hunnitult troopiline, puuviljane, karameljas, magus ja mahlane. Tõsi küll, see magusus on kuidagi liiga kommilik ja lilleline, kuid võluv siiski.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas ning mahlane. Keskmaitses tuleb hapukale lisaks ka magusust ja .... midagi vahast. Lõppmaitse on kuivapoolne, hapukas-mõrkjas, toorevõitu kiivi ja ananssi segune. Järelmekk on hapukas, klaaskommide taoline, õrnalt vürtsikas ja mahlane.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga päris heal tasemel rüübe. Puuviljane ja mahlane ... ja üldse mitte õllene :)
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment