Friday, April 8, 2016

Must Lammas


Must Lammas (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi külll, tootja on ise sildile kirjutanud: "american brown ale"

Tootjainfo: "Must Lammas on tagasihoidlik, pehme ning teistest erinev tumeda liigi esindaja. Oma šokolaadise magususe ning kohvise mõrkjuse juures on ta kergelt joodav, samas pakub maitseküllase elamuse.
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil ... must lammas :)  Sõrmepaksune pruunakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt ja praktiliselt läbipaistmatult punakaspruun. Aroom on hapukas-mõrkjas ja kuivapoolne.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas ... kergelt väävline ja mullane. Keskmaitse on hapukas-magusakas, kribelevalt kuiv ja veidi keelparkiv. Lõppmaitses tuleb nähtavale tootja poolt lubatud šokolaadisus, kuigi see on õrnake. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, kuiv ja veidi krobeline.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Päris heal tasemel rüüpeke. Gambrinuse jaoks meenutab see küll mitte brown ale, vaid kuiva iiri stoudi humalasemat varianti, kuid ... tootja poolt lubatud kergelt joodavus ja maitseküllasus peavad paika.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment