Friday, April 15, 2016

Must südametunnistus

Must südametunnistus (Guido, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: tõmmu IPA

Tootjainfo: "Sisaldab: odralinnased, humal, pärm.
IBU 46"

Väike lihtne pudel, mustal sildil naiskloun. Kork lendab pudelilt säherduse litakaga, et kõrvad löövad tükk aega pilli. Üllatuslikult ei järgnegi sellele aga kohest vahujoa lendu ... ehkki mõne aja pärast hakkab vaht pudelist vaikselt ja visalt välja ronima küll. Pruunakas vaht täidab aga igatahes absoluutse enamuse klaasist, olles aga hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom (peale esmase süsihappegaasipilve taandumist) on huvitavalt hapukas, suitsune ... peaaegu lihalik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on tugevalt suitsne, hapukas-mõrkjas ja veidi vürtsikas. Lõppmaitse meenutab jällegi liha ... praeliha ... täpsemalt isegi lihapraadimise mahla, mille sees on niiii mõnus veel leiba säristada. Järlemekk on hapukas-mõrkjas, veidi kõrbenud alatooniga ja vürtsikas

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasemega rüübe. Kõrbemise poole kaldu suitsuõlu, mille mälestus püsib keelepäral väga kaua.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment