Tuesday, April 26, 2016

Juggernaut


Juggernaut (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 93 punkti.

Tootjainfo: "Join the following of the Hop Man, as the Juggernaut of beer. After a sip you’ll be singing its praises, by the end of a pint you might be bowing in reverence. Enjoy this mighty Double IPA as his gift to all mankind.
IBU 95"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil ... liikuvad humalakojad? :) Tumekollan vaht täidab pool klaasis ja on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga tumedapoolne punane. 

Aroom on raskepärane, vaigune ja vahane, päikese käes üleskuumenenud pöögipuust puhvetikapi ja selle serval seisva kaeraküpsiste kausi taoline. Vaoshoitult võimas. Vägev.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas, vinnutatud pirnide taoline. Keskmaitse ... vau see on põnev ... selliseid röstiselt hapukaid noote ei kohta topeltIPA'de juures just sageli. Rukkileib ja tammelaastud. Suitsutatud vaarikavarred?

Lõppmaitse tuleb ootamatult magusamasse poolde, meenutades tatramett ja kuivatatud mangot. Pidulik ja suisa luksuslik on see segu ... nagu kaugelt maalt toodud toidupala, mida mälud aeglaselt ja põhjalikult, et saada kätte viimaseidki nüansse. Järelmekk kaldub röstiseks, meenutades üle vaarikavartest tehtutd tule lastud koredat rukkileiba. Tagumised keelenurgad undavad vaikselt, tunnustades tummist suutäit.

Raskepärase kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buetiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Tumedama otsa topelt-IPA, milles röstised noodid on peaaegu üle võtmas humalaseid ... kuid ei tee seda siiski. Pakkuda koos õrnsoolakurgi viilakatega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment