Sunday, April 17, 2016

Elvira


Elvira (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde", hinnang pole veel välja kujunenud.

Gambrinus on seda õlut hinnanud piloot-staadiumis, vaatame kas tuleb sama või erinev kirjeldus.

Tootjainfo: "Elvira on traditsiooniline Prantsuse linnaseline kange eil, mis on kääritatud šampuse pärmiga ning on pudelis järelvalminud vähemalt 3 kuud."

Väike lihtne pudel, sildil tavapärase mehikese asemel midagi kopikavõrra naiselikumat ... mida rõhutab ka roosakas foon. Valge vähene vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom on leebe, kuid elegantne, šädelev ja šampanjane :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja jõuliselt magusakas. Keskmaitse on kuldne, täidlane ja täiuslikult linnaseline, karameljas, hapukas ja sädelev. Lõppmaitses muutub karameljas magusus lausa pelatükkivaks, kuid õnneks tõttavad seda kohe tasakaalustama ka mõrkjamad sepikused noodid. Järelmekk meenutab mõne väga heal tasemel imperial pilsi ja valge veini kohtumist, mida rikastab mesi.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Omapärane ja huvitav. Liiga magus? Jah, seda küll, kuid samal ajal on tasakaalustavaid osakesi piisavalt, et seda mitte pahaks panna.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment