Tuesday, April 26, 2016

Pure Decadence


Pure Decadence (Edge / Lervig, Hispaania / Norra) pdl 0,33 l. alc 10,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjainfo: "Developed over many trips to visit our friends at Lervig in Norway. This collaboration is dark & rich with a great roast, sweet flavor & alcohol back bone to balance it all out. Sit back enjoy and look down on it all with decadence.
IBU 68"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil ... stseenike hea ja kurja tundmise puu juurest. Tumepruun vaht täidab pool klaasi, muutudes aegamisi heledamaks ja hõredamaks, kuid püsides jõuliselt ja otsusekindlalt. Õlle värvus - no kuulge head sõbrad, kas seda peab siis isegi ütlema? No olgu. Must!

Aroom. MuMeie. Mõnnnna. Magusakas. Melass. Lagritsane melass. Veidi metalne ... vaselõhnane. Jämmmmedalt muhe.

Esmamekk on raske ja magusakas, täidlane ja pehme. Keskmaitse paneb mõnusalt nurruma. Rosinapüree ja viigimarjad. Mõrkjas pihlakakeedis ja magus viigimarjatarrend. Lagritsa-karamell. Ei ole mõnusamaid hetki kui istuda täielises pimeduses, väljaspool tsivilsatsiooni valgusreostust ja avastada, et öine taevas ei ole pime, vaid helendav, kiirgav, valguse- ja varjundiküllane. 

Lõppmaitse raske magus-mõrkjus toob taas esile huvitava metalse kõrvaltooni, mis aga absoluutselt ei häiri, pigem paneb keele põnevikuliselt matsuma. Hapukas pronksikarva foon tuletab kummalisi radu pidi meelde kuhtuvat tuleaset, mis on taevasse-vaatamise parim kaaslane. Järelmekk krabiseb vana krapp-raadiona, kui sa ta lõplikult kinni keerad, et imada endasse öise vaikuse petlikkust ... sest tegelikult kõik su ümber siriseb, mühab, vuliseb ja kahiseb. Öös on asju. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Oh kui oivaline. Imperial stoutide raskepärane esindaja, mille kõrvale ükskõik mille pakkumine oleks lihtsalt jabur.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment