Thursday, April 21, 2016

Viigiline

Viigiline (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: dubbel

Tootjainfo: "dubbel with figs"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine kreemikat karva vahukiht pole suurem asi püsija. Õlle värvus - õrnalt uduselt pruunakaspunane. Aroomis on dubbeli magusakale karamell-põhjale lisandunud mingi omapärane kergelt suitsune vine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt särtsakalt hapukas-magusakas. Keskmaitses on küll tajuda dubbeli magusakas-vürtsika karameljust, kuid selle kohal, ees ja taga domineerib hoopis hapukas-mõrkjas toon, mida ei oska ausalt öeldes kuidagi viigimarjaga siduda. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, hapukas osa tõmbab end veidi tagasi. Järelmekis muutub see omapärane ... tajutavalt puuviljane, kuid üldse mitte viigimarjane ... hapukus jällegi tugevamaks, mõjudes kummaliselt ja samas võluvalt. Üks miinus sellel hapul võimendusel on - alkohol muutub teravamalt tajutavaks kui peaks olema.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Belgia klassikalisest dubbelist on tulemus kõvasti eemaldunud. Kui siia kõrvale pakkuda mingit brie-tüüpi pehmet juustukest kreekeritega, oleks tulemuseks õige mõnus kooslus.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment