Sunday, April 24, 2016

Mark Fadlagret (2014)


Mark Fadlagret (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Sour/Wild Ale" ja hinnang 84 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "MARK Fadlagret is vinous, fresh and tangy and distinct tones of tannins from portvinsfadene that gives a round and mellow round off a fresh and sour brew. It goes well with oily fish or, for example, fried and grilled poultry with skin."

Keskmist kasvu pudel, tehniline sildikujundus. Valge sentimeetrine vahukih kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas ja karameljas, meenutades teeseene-jooki ja käärinud kasemahla.

Esmamekk on keskmise kehaga ja sirisevalt hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas ... ei ikka hapu ja magusaka alatooniga, karamelline ja veidi valge viinamarja äädika taoline. Lõppmaitse kisub veidi lõuapärasid krampi oma kuivusega, kuid samas see on justkui tammevaadi sordiini all, sest olukorda leevendab mõnus vaniljene pehmus. Järelmekk meenutab barabariss-komme ja leedripuumarju, külmavõetud pohli ja tooreid tikreid.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, Hapu-magusakas-HAPU-mõrkjas-hapu buketiga omamoodi jõuline rüübe. Õunamahla ja toorete tikrite segu. Mahlane kui karrrrrrrrrrrramba. Hapusõprade unistus :) Pakkuda koos muna-küüslaugu-võidega ja juustuküpsistega.

---------------

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment