Tuesday, April 19, 2016

Purple Nurple


Purple Nurple (Tanker / Borg, Eesti / Islandi) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 58 punkti.

Tootjainfo: "Blueberry cream brett IPA" Sellele võib Gambrinus lisada pruulmeistri sõnad, mille kohaselt tal oli õlle idee puhul silme ees lapsepõlve maius - mustikad piima ja suhkruga.

Väike lihtne pudel, sildil ... iglu, hüljes ja mustikas ... mis veider kooslus :) Vaht plõgiseb klaasi alguses õrnroosana, muutudes ajapikku vajudes erkvalgeks. Õlle värvus - kirkalt oranžikas, soe ja kuldne.

Aroom ... oi see on PÕNEV! Kreemine, hapukas ja vürtsikas. Pagan teab miks, aga Gambrinusele tuleb mälupildina ette mingi jäätisekokteil kaugest lapsepõlvest - võta nüüd kinni, on see alateadvuse temp eelkirjutatu tõttu või mitte :)

Esmamekk on ... ohhhhh kui nunnu! See on kreemikas ja hapukas, vürtsikas ja lurisevalt mahlane. Keskmaitse meenutab mingil kummalisel moel rabarberikisselli suveõuntega!? Lõppmaitse kohiseb keelel edasi-tagasi marjase lainetusena, väristades vürtsikalt keele tagumisi nurgakesi ja paitades suulage muheda kreemja pehmusega. Järelmekk ... ja siit ta tuleb, see lubatud mustikas! Oi ma mõtlesin et mustika delikaatset olemust sellise maitse-virrvarri seast üles leida saab olema ilmvõimata aga näe eksisin!

Kokkuvõttega on keerukas, sest standartsed sõnad väga ei kõlksu selle pildi edastamiseks. Aga olgu - keha on keskmisest ehk kriips raskem. Karboniseering mõõdukas. Hapukas-vürtsikas on sõnapaar mida peaks ilmselt kordama umbes kolm korda järjest, kuid see võiks jätta petliku mulje kui millestki väga raspel-koredast, kuid tegu on absoluutse vastandiga ehk kreemika ja pehme ja armsa ja lustliku tegelasega! Sihukesed rõõmsad ja totakapoolsed tegelased muudavad õllemaitsja ameti lahedaks ning tuletavad meelde, KUI palju võib õllemaailmas olla lusti ja mängurõõmu. ÜBERTASE vaieldamatult. Ehk koguni väikese tiivaripsutuse korras võiks "mega" öelda, kuid see on puhtalt Gambrinuse hulluse-armastuse pärast. Katsetamisjulguse terviseks!

------------

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment