Sunday, April 17, 2016

Leaping Lena


Leaping Lena (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: " Imperial Pils/Strong Pale Lager" ja hinnang pole veel välja kujunenud. No ei ole õige see liigimääratlus ... nagu kohe lugeda saad!

Tootjainfo: "League of Hops Series- Bohemian India Pale Lager
Leaping Lena was a West German racing pigeon who got list in Czechoslovakia in 1954 and returned with a strong freedom manifesto signed by Unbowed Pilsen. Like Unbowed Pilsen, we appreciate freedom. A famous Bohemian lager yeast strain from Pilsen fermented this revolutionary IPL. Hopped fruity and flowery with Mosaic, Ahtanum and Simcoe.
IBU 70"

Väike lihtne pudel, Sori uue kujundusega silt seekord rohekais toonides. Sõrmepaksune valge vahukiht on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt soe merevaik. 

Aroom on uskumatult mõnus ja selgelt äratuntav segu laagerõllest ja nooblitest humalatest. Puuviljane ja hapukas, klaar ja kirgas, soe ja värske.

Esmamekk on keskmise kehaga ja troopiliselt magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, mango ja virsiku, maasikakompoti ja kanarbikumee segune. Lõppmaitses tajud grenadilli, papaiat, kuldseid rosinaid ja röstpähkleid. Järelmekk on taas hapukas nagu laagerõllele kohane ... ja samas mõrkjas-magusakas, vürtsika surinaga keelenurkades.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Või noh, võttes arvesse, et tegu on laagerõllede harvaesineva uusaretusega, võiks isegi kõrgemalt kiita. Igatahes - oivaline maitsetasakaal, mahlane ja jõuline korraga. Pakkuda koos krõmpsude piprakurkidega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment