Friday, April 22, 2016

Flor de la Vida


Flor de la Vida (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang 82 punkti.

Tootjainfo: "Much like many an English Pale Ale this is a golden-to-copper colored beer delivering a medium malt profile. But then it’s hop forward personality is revealed--citrus and floral aromas should take over after the initial malt flavor dissipates to leave a crisp finish. 12°
Hops: Cascade, Chinook, Zeus
Malts: Pilsner Premium, Cara Munich 2, Cara Hell, Pale Wheat
IBU 60"

Väike lihtne pude, pruulikoja tunnussildil humalamotiividega muster. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on üsna tubli püsija. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on õrnalt, aga meeldivalt tsitruseline.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse keerab ette magusakas-mõrkja külje. Lõppmaitse on mõrkjas ja samal ajal biskviitjalt pehme. Järelmekk on magusakas ja meelivalt vürtsikas, sidrunheina elementidega.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunu paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Veikese tajuhäire põhjustab küll mõisteline-olemuslik virvarr. Kui tootja ise nimetab sea "english pale ale" ja RB "APA" aga samal ajal on IBU 60 ning alkoholitase nii leebe ... siis mis see ikkagi on? Oleks nimetatud "session IPA", oleks igal juhul nõus ja kiidaks enam.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment