Wednesday, April 13, 2016

Black Koivunen


Black Koivunen (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,3 l. Ratebeeri liigimääratlus: „imperial porter“ ja hinnang 86 punkti.

Tootjainfo: „Soome-Ugri rukkiporter, mis on pruulitud kasemahla ja -tohuga. Kasutatud Pekko humalaid.
Koostisosad: vesi, oder, rukis, kaer, kask, humal, pärm“

Väike lihtne pudel, sildil ... kaseosad J Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on tubli püsija. Õlle värvus – no sisuliselt must ... ehk on vähene punakas helk ka pildil, aga mitte eriti.

Aroom ... oi see on nunnu. Siin on lagritsat ja ülekuumenenud puitu .... noh just sellist nagu siis kui saepuru lintsae alt vilinal välja lendab. Magusakas-hapukas ja liköörine, veidi kohvine ja šokolaadine.

Esmamekk on üllatavalt kerge kehaga selle alkoholisisalduse juures ... magusakas ja liköörine. Keskmaitses kallatakse keelele kulbitäis vedelat melassi, milles ujuvad kuivatatud kirsid ja kasetohu tükikesed :)Lõppmaitse on niiiiiii kuradima pidulik, et esmane puidusus tundub lausa kohatu ... see siin on pigem aadellikk, kui tisleritaoline, rõhutatult aristokraatlik ja täidlane. Röstitud linaseemned ja viigimarjadel hoitud portvein. Muahhh. Järelmekk on juba raske ja tõsine, selline kammerhärralik ja väljapeetud ... kuni selle hetkeni kui saali astub jälle ja ikka seesama tisler, kellel käes kasevineer, millele on kõrvetatud veidi lapsik ilupildike. No kuidas saab kammerhärra tõsiseks jääda, kui talle ulatatakse tislerilapse poolt kõrvetustehnikas joonistatud tänukaart eile saadetud kommide eest

Keskmisest suts raskema kehaga (ja ainult suts!), mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Mingu metsa kõik need, kes kurdavad et siin pole puitu piisavalt. On ikka küll, sellest võiks väiksema suvila valmis ehitada :)
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment