Sunday, April 10, 2016

Animal Instinct


Animal Instinct (Tanker / van Moll, Eesti / Holland). pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang 92 punkti!

Tootjainfo: "Meis kõigis on peidus metsikud instinktid, nende vallandumisele aitab kaasa meie värske ühispruul Eindhoveni pruulikojaga Van Moll. Lase oma instinktid valla ja naudi kevadet!
Esimest korda Eestis on selles IPA-s metsikult möllanud 100% Bruxellensis Trois pärm."

Väike lihtne pudel, sildil madu-ussi silmavaade :)  Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on vägagi püsiv ja jätab taandudes tiheda vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kuldne. 

Aroom. Hapukas-vürtsikas sädelus küündib ninna juba korgi avamisel. Klaasist hoovab midagi pidulikku ja kuldset, saisoni ja queze vahepealset. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... vauhh ... see on IPA'likult vaiguselt mõrkjas ja nätske ning samal ajal saisonilikult hapukas. Lõppmaitse ajab maitsenäsakesed korralikult kuumaks, kostitades neid vaheldumisi puuviljase nätsaka magususega, marjase hapukuse ja muruse-männiokkase mõrkjusega. Järelmekk on vürtsikas ja magusakas, meenutades mangomehu nelgi ja aromaatsete vürtsiterakestega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Meenutab ausalt öeldes mõne uuelaine belgia IPA ja Orvali segu ... kurjama head segu!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment