Thursday, April 14, 2016

Mahlane Õlu


Mahlane Õlu (Mõtsalise, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Humalane Saison"

Väike granaadikujuline pudel, sildikujundus on ... hmmm ... värviline? :) Valge sentimeetrine vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - uduselt kuldne. Aroom ... no humalane saison noh ... ehk siis hapukas ja mõrkjas korraga, tsitruseline ja vaigune. Ja heinane kah.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitses muutub pilt magusakamaks ja mõrkjamaks, meenutades suveõunu ja kadakamarju. Lõppmaitse on hapukas-vürtsikas, saisonide tüübilisele buketile lisandub aga omamoodi kummaline heinane toon, kuid see on pigem siiski mõnus kui sobimatu. Järelmekk toob sisse segu ülekuivatatud virsikutest, õunakompotist ja heinatolmust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga päris heal tasemel rüübe. Saisonide tüüp-esindaja pole see jook kohe kindlasti mitte ... kuid humalavalik pole ilmselt kõige õnnestunum. Pakkuda koos rammusamate ahjuvorstikestega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment