Thursday, April 7, 2016

Hoppy Ness


Hoppy Ness (Loch Ness, Šoti) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA", hinnang 69 punkti. Tõsi küll, tootja ise on sildile kirjutanud "IPA"

Tootjainfo: "A full on USA hop explosion, with Columbus, Willamette, Galaxy & Citra combaining beautifully with clear Loch Ness water & "Nessie" - our own yeast strain. Hints of bright gold, with pine & citrus aromas & flavours, balaned by malt sweetness."

Keskmist kasvu pudel, Loc Nessi tegelane seekord rohelisel sildil. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab seedrimänni ja ananassi segu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on puuviljaselt magusakas, meenutades ülekuivatatud virsikuid ja õrnalt vaiguselt mõrkjas. Lõppmaitses tugevneb mõrkjus, juurde tuleb mahlane hapukus. Järelmekk on mõnusalt vürtsikas, magusakas-mõrkjas ja kuivapoolne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Oivaliselt maitsetasakaalus, värskendav ja kauakestev. Tõsi küll, IPA'ks ei kvalifitseeru see jook nüüd küll, pigem on õige RB poolt pakutud APA, kuid panna 69 punkti selle mahlase iluduse eest ei ole küll õiglane.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment