Monday, April 4, 2016

Must Kuld - Kenyan Coffee Edition


Must Kuld - Kenyan Coffee Edition (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang on 94 punkti!

Tootjainfo: "Musta Kulla eriversioon, pruulitud Keenia Tegu AA kohviga."

Väike lihtne pudel, valgel sildil kohviuba. MaMuMeie, midavärvi vaht! Mustjaspruun või pruunikasmust? Tõsi küll, see vaht pole väga püsiv, aga õlu on see-eest NoKoheTäitsaMust.

Aroom. No vaata Keenia kohvist ei tea Gambrinus midagi. Aga kohvi kui sellise peaks ära tundma iga tömpnina! Sest seda kohvi on PALJU! Kuid see pole selline kohvikühvliga-vastu-nina elamus, vaid mõõõõnus ja muuuuhe. 

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga (üllatav selle kanguse juures!) ja mõrkjas-hapukas. Noh nagu hea kohvi ikka.

Keskmaitse muutub kröömike raskemaks ja sumedalt sametiseks. Hapukas röstkohvi ja mõrušokolaad vaatavad teineteisel sügavalt silma ja naeratavad mõistvalt. 

Lõppmaitsesse sugeneb veidi suitsuploomi ja teist samapalju kuivatatud kirssi. Kõik kenasti šokolaadivaabasse kastetud nagu kord ja kohus.

Järelmekk kruvib ennast vaikselt piki kohvijõge ülespoole ja kisub veinisemasse sadamasse. Või olgu, portveinisesse, kui kohvi-portveini olemas on. Aga peaks olema, eriti kui see häbenematult kreegikompotivedelikuga läbišeikida. Ja sinna juurde ümiseda "Rio de Janeiro ja auriku hääl / neiud bikiinides Suhkrupea mäel".

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oi kui saaks siia seda va kehakest juurde, siis oleks asi paaaaalju õiglasem, sest praegu on seesinane vedelik kurjamoodi kergelt joodav :) Pakkuda koos poolkuivatatud viigimarjadega, mida võiks dippida balsamicosse.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment