Thursday, February 16, 2017

Ajakapsel


Ajakapsel (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Heller Bock", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Maibock
Aastad on nagu ookeanilained, mille tegelik suurus ei ole hoomatav nende turjal liueldes. Aastate ja ookeanilainete suursuguse ilu nautimiseks peab neid rahulikult kõrvalt vaatama.
Selle õlle jagasime võrdselt pooleks. Esimene pool on nauditav värskelt ja teine läheb kümneks aastaks küpsema ning tuleb müügile aastal 2027.
Ajakapsel on maibock, mille maitses on ohtralt oloroso sherryvaadi noote. See maitse jääb ehk äratuntavaks ka 10 aasta pärast kui kõik teised õllele omased maitsed on tundmatuseni muutnud. Saame näha."

Väike vahakaelaga pudel, sildil pruulikojale tavaliselt omaste koerte asemel süvamereelukad. Kreemika varjundiga sõrmepaksune vaht püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt vasekarva merevaik. 

Aroom on magusakas, linnaseline, marjane, biskviidine ja kuldne, heinane ja soe, päikeselise veranda kulunud põrandal kuivavate ürtide, õõõõhkõrna eukalüpti ja kampri varjundiga. Mida teeb siin marineeritud redis? Valges veinis marineeritud redis? :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Litšimarjad ja pärnaõis. 

Keskmaitse. VANILJE! Tonn vaniljet! Vaniljekreem kuldsete rosinatega.

Lõppmaitse. Litšimarjad, kreemliköör ja kuldsete viinamarjade kestad.

Järelmekk. Munaliköör. Eukalüptilehed kastetuna vaniljekreemi. Mandlid. Pärnaõied.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Vana Gambrinust haarab rahutus - tahaks seda oloroso šerrit proovida, et saada aru, mis ja kuipalju selles rüüpest tuleneb. Igatahes tulemus on väga-väga-väga hea ning oi-kuidas-tahaks juba proovida sama asja 10-aastast versiooni :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment