Sunday, February 12, 2017

Naiste (ja meeste) murdja

Naiste (ja meeste) murdja (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: doppelbock.

Tootjainfo: "Linnased: Munich, Pilsen. Humalad: Tradition Hallertau. Pärm: White Labs German Bock Lager"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumedapoolne kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva. Aroom on magusakas, vähese hapuka alatooniga, linnaste, leiva, rosinate ja kuivatatud pirnide lõhnaga.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on tihkelt rosinane, kuivatatud virsikute ja röstpähklite nootidega. Lõppmaitses muutub maitsetaju veidi karvasemaks, alkohol muutub veidi tuntavaks, kuid siiski üldse mitte häirivaks, samas võimendub hapukas marjane ja rauane rohmakus. Järelmekis soendab vürtsikas ja jõuline, röstitud leiva ja sarapuupähklite tihkus.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. See kraam võiks veel järelküpseda nii paar kuud kuni pool aastat, et mõned oma nurgad maha lihvida, kuid sellise kraamiga võiks juba vabalt turule tulla ning naiste ja meeste südameid murda :) Kõrvale pakkuda suitsusingi jämedaid viilakaid ja konservkurki.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment