Sunday, February 5, 2017

Blimey!


Blimey! (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang on 92 punkti!

Tootjainfo: "New England Double IPA
Baconian, Balanced, Beauteous, Beautiful, Becoming, Bedazzling, Befriended, Believable, Belonging, Beloved, Beneficial, Benignant, Better, Better-than-before, Best, Bewitching, Beyond dreams, Big."

Väike lihtne pudel, rohelise-killune sildike. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom. Oi see on võimas! Super-puper mahlane, küpse meloni, ananassikonservi, karamelliseerunud kuusevaigu, mango, heledate rosinate, marineeritud paradiisiõunte ja üleskuumenenud kadakapuu nüanssidest pungil täis lõhnapilv matab kogu su pea endasse.

Esmamekk on keskmise kehaga ja nugistavalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse valgub mööda keelekülgi laiali ananassivaiguna, papaia ja litšimarjade segu võõpab keeleseljale laia vaigukihi. Lõppmaitse toob päikese tuppa ja paneb kadakapuust kaussi, katab kristallkaanega ja jääb vurre liigutades vaatama, kuidas kadakast hakkab vaigust mangomahla voolama. Järelmekk viskab suurest rõõmust paar tirelit, naeratab kõigile ning läheb pirnipuu ladvast ananasse korjama, et neist jaanituli teha.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! Kui keha triibuke rohkem oleks, siis kummardaks veel sügavamale, kuid ka praegu on põhjust kübar peast võtta ja "braavo" hüüda!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment