Wednesday, February 22, 2017

Kaera stout

Kaera stout (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... mis ei ole kunagi hea mõte, sest mida sa hea pruulmeister teed järgmise analoogse pruuli puhul?

Tootjainfo: "Koostis: Linnased (Best Pale Ale, Golden Naked Oats, Crystal T50, Chocolate, Roasted), humal (East Kent Goldings), pärm (Safale S-05), suhkur"

Väike lihtne pudel, must-valge lihtne sildike. Pruunakas sentimeetrine vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus kirkalt ja sügavalt mustjaspunane. Aroomis matab alul kirbe süsihappegaas koos sutsu tärpentiniga ... selle lahtumise järel tuleb esile nõrk piimašokolaadi lõhn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on kreemikas, kaerane, šokolaadine ja kohvine. Lõppmaitses domineerib pehme ja mütakas kaer, selle taga aga leiab mõnusalt sobiva rosinate hapukuse ja nelgi vürtsikuse. Järelmekk on hapukas-magusakas, soe ja karamelline.

Keskmisest veidi raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise, ent samas kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe! Kui ainult saaks kuidagi lahti seni selle pruulmeistri mõlema õlles esmapahvakuna vastulöövast kirbusest, siis kiidaks kraadi võrra rohkemgi.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment