Wednesday, February 15, 2017

Nobilis Belgae


Nobilis Belgae (J&R Õlleateljee) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang veel puudub

Tootjanfo: "Belgian Dubbel AleBelgiast on pärit palju häid õlle sorte ja kuulsaid inimesi. Kuulus pill saksofon on leiutatud kuulsa belglase poolt 19.sajandil. Kindlasti mõjutas selle pilli sündi ka hea Belgia Ale. See jook on liitnud endas häid karamellise tooniga odralinnaseid ja maisihelbeid. Humalad Northern Brewer ja Tettnang lisavad aroomi ja kerget mõrusust. Belgia tüüpi pärm on loonud äratuntava maitsebuketi.
Koostisosad: vesi, odralinnased, maisihelbed, karamellsuhkur, humalad, pärm. "

Novat, siin on taaskord näide, et tootja tehku oma toote esmakanne Ratebeeri ise - miks on dubbelist saanud mittemidagiütlev "belgian ale"?

Väike lihtne pudel, elegantne purpurne-kuldne sildike kannab endal saksofoni. Sentimeetrine kollaka varjundiga vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldse varjundiga punakaspruun. Aroom kõlab nagu kõigi belgia dubbelite kvintessents - karamelline, vürtsikas, atsetoonise kõrvaltooniga, kuivatatud virsikute ja maisihelveste lõhnaga. Tjah, see viimane ei kuulu just tavapärasse lõhnakomplekti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, tuntava maisise kõrvaltooniga. Lõppmaitse on vürtsikas-magusakas, kõrvetatud kommisuhkru ja puuviljaste estrite küllane. Järelmekis viskab sisse tugeva sahmaka eeterlikke õlisid, mis piirnevad atsetooni ja rosinatega.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Heal tasemel rüübe. Ühest küljest belgia dubbelite klassika, kuid selle nähtuse odavamast otsast pärit teravusega. Maisi lisamine ei tule ilmselt selle stiili puhul kasuks, kuid üldiselt pole tulemus üldsegi paha. Pakkuda koos hallitusjuustu ja viinamarjadega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment