Sunday, February 5, 2017

Brālis Chilly


Brālis Chilly (Brālis, Läti) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "beer with peppers give life asumins."

Keskmist kasvu valgest klaasist pudel, pudelikaelas ulbib tšillikauna jupike, sildil terve punase tšilli kaun. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom meenutab paprikakonservi või konserveeritud tšillisid.

Esmamekk on kerge ja mõõdukalt tšilline. Keskmaitse muutub veidi magusamaks ja tugevamalt tšilliseks. Lõppmaitse on tšilline  ja järjest rohkem konser-pepperonide moodi. Järelmekk on veidi õline ja üsna teravalt tšilline.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas kentsakas rüübe. Einoh, julguse eest pannakokku lihtne laager ja tšilli tuleb ju keeta. Kuid see tulemus ... nohhh ... no ütleme et kuna tšilli vanale Gambrinusele meeldib ja koguni väga-väga, siis ei tahaks selle õlle kohta halvasti öelda. Aga hästi kah pole midagi öelda. Tulemus meenutab pigem tšillikonservi vedelikku ... sellist magusakat ja veidi õlist. Võib-olla saaks sellest mingi salatikaste vms teha, aga joomiseks ma seda väga ei soovitaks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment