Thursday, February 23, 2017

Siidisuka


Siidisuka (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "1930ndatel tuli Kohtla-Järve põlevkivitehase direktor töölt koju. Pani nahkportfelli nurka ja keeras riigivanema portree näoga seina poole. Tõmbas jalga linnapreili peened siidisukad, pani rahvaviiside plate peale ja hakkas peegli ees puusi hööritama. Las mees teeb, mis mees tahab. Meile meeldib metsikult."

Oletatavasti peaks olema tegu Eksperimentaal V edasiarendusega.

Vahvalt omanäoline pudel, sildil sukastet jalad. Tumekollane sõrmepaksune vaht vajub hallikaks ja kestab üsna kenasti. Õlle värvus - vähese tumepunase helgiga must. Aroom on magusakas-mõrkjas, ülekõrvetatud karamelli ja piimakohvi tooniga.

Esmamekk on tihke ja kreemja kehaga, magusakas ja piimašokolaadine. Keskmaitses lisandub kuivatatud kirsside hapukust ja samas lausa šokolaadivahust kohevust. Lõppmaitse jääb samale magusakas-hapule nivoole, lisandub kröömike röstist mõrkjust. Järelmekk on suisa sametine, ploomine ja pähkline. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga Väga hea taseme rüübe. Võrreldes Eksperimentaal V'ga on see nüüd palju stiilipuhtam, magusam ja kreemisem ... ehk on magusaka poolega isegi suts liiale mindud. Kuid ilmselt sobib seetõttu ka mõrupelglikuile õlleavastajatele. Dessertõlleks pürgija.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment