Thursday, February 2, 2017

Pa Ķirbi


Pa Ķirbi (Malduguns, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang 64 punkti.

Tootjainfo: "Rich chestnut brown, lightly spiced, roasty dry Pumpkin Stout. Made together with Beerfox/Callous Alus."

Hmmm, kõrvitsastouti polegi vist veel varem saanud?

Väike lihtne pudel, kirjuvõitu sildil on aimata kõrvitsaid. Pruun vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib ülimalt visalt. Õlle värvus - sünkjaspunane. 

Aroomis on selgelt tunda kõrvitsat ennast (mis pole kuigi tavaline, enamasti matavad vürtsid kõik enda alla), nelki ja röstlinnaseid.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on magusakas, vürtsikas, nelgi ja kaneeli segune, meeldivalt röstise ja leivase alusega. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, meenutades röstitud kõrvitsat, seda võimendab tumedate rosinatega keedetud leivasupine tihkus. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, mõnusa kuiva kohvise noodiga.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Mõte teha kõrvitsa-stouti mõjub värskelt, eriti aga meeldib see, et intensiivsete kõrvitsavürtsidega pole seda hiigelmarja ennast ära tapetud
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment