Monday, February 6, 2017

El Mosaico


El Mosaico (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "El Mosaico on mõõdukalt mõru hele õlu, mille muudavad humalaaroomipommiks pruulimisel kasutatud Mosaic ja El Dorado humalad. Lõhnas ja maitses on selgel tuntavad greibi- ja meloninoodid.
IBU 43"

Väike lihtne pudel, mosaiik-sildil kõrb. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on tugevalt puuviljane, punase apelsini ja mango nootidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-mahlane. Keskmaitse ... vau ... vaata sellist mahlasust ei tunne mitte igapäev, mõrkjas-hapukas, meloni ja kumkvaadi segune, apelsinikoore mõrkjusega ja noore heinakõrre magususega. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, krõpsakalt karge ja mulisevalt mahlakas. Järelmaitses õhetab mõõdukas vürtsikus, viies värskustunde veelgi kraad kõrgemale.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Super-puper mahlane, värske ja karge, mõnusaim klaasike peale pikka tööpäeva, äratab ka väsinuimad meeled mõnusale äraolemisele.
---------------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Äkki ikkagi "American Pale Ale" stiilimääratlus mitte "Imperial Stout", lihtsalt juhin tähelepanu. Jook on sellest hoolimata super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tänan veale osundamast! kopi-peisti asi noh :)

      Delete