Tuesday, February 21, 2017

Udu


Udu (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ka hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kolme erineva vilja ja piimasuhkruga pruulitud IPA.
IPA brewed with three types of grain and milk sugar.
Ingredients: water, barley malt, wheat malt, oats, lactose, hops (Mosaic, Galaxy, Yellow Sub), yeast..
IBU 50"

Mittekirjapanduna lisaks: seda õlletüüpi võiks nimetada "milk shake IPA" või "icecream IPA" ... vanale Gambrinusele meeldib viimane rohkemgi.

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmm ... udu :) tegelikult siis ikkagi ongi tühi silt, kuhu igaüks saab ise peale joonistada ja osaleda sildikonkursil. Valge sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom ... noh vaata inglisekeeles on selline sõna nagu "funky", tulvil täis greipi, riivitud laimikoort, valgeid viinamarju, loomakarvu ja kiivisid.

Esmamekk on jõuliselt mõrkjas-magusakas, greibikoore pehme valge sisepinna taoline ... veidi kreemine ja vaigune. Keskmaitses tuleb mõrkjuse tagant esile piimasuhkru pehme magus kreemisus, millele sekundeerib värskelt niidetud muru karge värskus. 

Lõppmaitse pargib keeleküljed ja asub pisut agressiivseltki ringi hööveldama, pressides greibiseemnetest õli otse maitsepeenarde vahele ... vaata kui oleks olemas valge aroonia, siis see oleks justnimelt see! Järelmekk taandub veidi hapukas-magusamasse poolde, kultuurpihlakate turvalisse jõulisusesse, minnes koos külmavõetud pohladega rabaveerele lähenevat kevadet nuusutama.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja parkiv-kuiva ning samas kreemika paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Mõnusalt ja mõõdukalt ülevõllile-lähenev, tuntavalt teistmoodi tegelane, millega turuletulemist vana Gambrinus ainiti kiidab. Rohkem selliseid imelikke tegelasi, turvalisi riiulitäitjaid leidub ju niigi süle ja seljaga!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment