Tuesday, February 7, 2017

Tuulispask (2017)


Tuulispask (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA", hinnang pole hetkel oluline, kuna see on eelmise versiooni oma.

Tootjainfo: "Ühel ilusal kuumal suvepäeval, kui oder põllul kuldkollane oli, tuli eikusagilt tuulispask ning imes endasse nii dora kui ka naaber Mati humalapeenra. Saagi pustas ta maha Käbliku Pruulikoja õuele, kus kohalikud pruulmeistrid selle potti pistsid ja värske topelt IPA valmistasid.
IBU 93"

MEHED, TEHKE RB'sse uus kanne! Eelmine versioon oli pruulitud Tankeris, uus enda juures - see PEAB saama omaette kande

Väike lihtne pudel, sildil stiliseeritud keeristorm. Kreemika varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist, püsib päris kenasti ning haagib end ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaspruunakas.

Aroom on VÕIMAS, ninakõditavalt vaigune, ananassine, männikasvude ja kuivatatud virsikute kuhjatistega. Ananass männi otsas.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas, vaigune ja mahlane. Keskmaitses kuhjuvad üksteise otsa persikud, hein, ananassikonserv, pihlakanastoika ja mangomehu. Lõppmaitses segatakse kokku mandariinikoor ja mandlihalvaa, meretuul ja männimets, mangod ja greibid. Mahlane, mehed see on mahlane! Järelmaitses tuleb esile vürtsikas-vaigust männikasvu, lisaks pihlakaid, greibiseemneid ja punast apelsini.

Raskepoolse kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Aga see EI OLE sama õlu, kõvasti mahlasem, vähem mehusem, kõvasti joodavam. Nii et tehke uus kanne RB jaoks, ilmtingimata!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment