Wednesday, February 22, 2017

Kolm Null Null Kolm


Kolm Null Null Kolm (Põhjala / Brew By Numbers, Eesti / Inglise) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Collab with Brew By Numbers.
Translation: Three Zero Zero Three (referring to the brewing date – March 30th, 2016).
A unique collab between two Porter homelands – Brew By Numbers from London and Põhjala from Tallinn – aged in Moscatel Roxo barrels."

Pagan, Põhjala võiks pakkuda oma koos vaadihoidistega võimalust soetada pudelike kõnealust jooki, mille vaadis on see õlu olnud. Mitte-veini-inimesena on põnev teada saada, et tegu on haruldasest viinamarjast tehtud veiniga ... aga mis maitsenüanssi nüüd oodata? :)

Väike lihtne pudel, pleekinudkollane vahakate korgil, sildile tellissein (mis kummaline kirg on Põhjalal viimasel ajal selliste määrdunud-pruunide siltide vastu?)

Dõgdõnk-bõgbõnk, kulksub must-must vedelik klaasi. Tumepruun sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. 

Aroom. See suur et. Veidi ehmunud naeratus jookseb üle näo juba meetri kauguselt. Pange nahka minu tugitoolile, sest külma ilmaga on hea sellises soojas nahkses pesas istuda, villane tekk põlvedel. Monokkel võiks silmas olla. Puhtalt stiili pärast või nii. Iiriskomm. Vanilje. Portvein. Porter. Kakao. Pommidega kakaokell. Koll-koll-tümps.

Esmamekis leiab rahu. Sellist raskepärast, kuid seda veenvamat. Rosinarahu. Granaatõunaveinis leotunud rosinarahu.

Keskmaitse. Kokkukeedetud kondenspiim punasesõstraželeega. Mõni ütleks et granaatsõstar. Miks ka mitte. Arooniline granaatsõstar. Parkiv ja käskude keeles kõnelev. Kalla veel!

Lõppmaitse. Punaveini pudel mulle ... pihku! Sest sellest saab ju keeta kokku ühe suurepärase nahkja kihi, mida seejärel keele ümber mähkida. Ning selle kihi alla tuleb torgata kaneeliküpsis koos iiriskommiga. 

Järelmekk. Siiani mõtlen, et mis see on. See raudne ja krobeline. Punane tikker koos kuivatatud vaarikaga? Või lihtsalt pihlakamalakas, millega kaminas süsa segada? Ei ikka vaarikas. Imperiaalne vaarikas. Black Ink & Bloodi nääl. Või siis küdi. Kui vaid teaks, mida need sõnad tähendavad. 

Mega-släsh-giga. Vana Gambrinus on kõõkvel ... kas piirduda MEGA'ga või öelda GIGA? Aga ehk nii aasta pärast ütleks GIGA ... praeguses värskusastmes jääb väike ebalus õhku. Kuigi - ega siis igast koletisest peagi tupsununnukest saama. Ja pärsi koletis ta siiski pole. Ah mida ma jauran. Äratage mind mõne aja pärast üles, eks!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment