Tuesday, February 21, 2017

Purtse Pale Ale


Purtse Pale Ale (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kurikuulsa Purtse kalatööstuse rappijad räägivad siiani metsikust vuntsidega kalast, kes tuli jõesuudmest maale, varastas nööridel kuivavat aluspesu ja ajas noori naisi taga. Ainus võimalus pakku pageda oli Purtse kindlus. Lisaks oli see ka ainus kindlus, kus õlut pruuliti. Meile meeldib metsikult.
IBU 32"

Vahvalt omanäoline pudel, sildil Purtse kindlus ja säga. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakides end ka siivsalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom ... oi kui lahe! Barbarissi komm! Või ei ... Tiina kommi sisse käiv marmelaad! Selline magusakas-mahlakas-hapukas et paneb lausa süljenäärmed tööle. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks ja karamelliseks. Lõppmaitse on hapukam ja mahlasem, marjane ja mõõdukalt mahlane. Järelmekk on nõrgalt alanud maitseelamuse parim osa - vürtsikas, mõrkjas-hapukas ja taaskord barbarissine.

Keskmisest kergema kehaga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Aroom oma superlaheda kommise olekuga lubas palju rohkemat, õlle enda maitsel läks tükk aega et end ligilähedalegi kerida. Koos marineeritud kurgikesega paras karastuseks pruukida.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment