Monday, February 6, 2017

Old Ford Export Stout


Old Ford Export Stout (Redchurch, England) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Foreign Stout - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfot ei õnnestunud leida.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Pruun vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua ja tihkelt. Õlle värvus - must. 

Aroom on röstine, magus, kõrvetatud leiva, tumedate metsamarjade, ploomimarmelaadi, kuumutatud šokolaadi ja röstitud pähklite nootidega.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi lagritsa järgi maitseva kohvijoogi taoline. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kirbevõitu kõrvetatud mõrušokolaadi ja tugevalt röstitud metsapähkli nootidega ... kõrvetatud koorepumat. Lõppmaitses saab röstimise käigus kerge tuhakihi magus mandlikeeksi viilakas, mille peale määritakse lagritsa-taruvaigu kreemi. Järelmaitses võistlevad tumedad rosinad, mis on stritslikooriku sees veidi kõrbema läinud, vanilje ja grillitud viigimarjad ... hmmm peaks päris proovima viigimarju grillida!

Keskmisest mõneti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga übertasandi rüübe. Nüansirohke ja samas jõuline, kuid kui nüüd aus olla, siis 99 punkti vana Gambrinus siiski välja ei käiks. Domineerib kõrvetatud noot, mida võiks kenasti tasakaalustada mõne magusakama juustuga, nt viigimarjadega kitsejuustuga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment