Wednesday, February 22, 2017

Eksperimentaal III


Eksperimentaal III (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Metsik Ida armastab katsetada. Kõike tuleb proovida, sest elusid on üks ja kui ei proovi jääb piinama. Meile meeldib metsikult.
Humal: Chinook, Cascade."

Vahvalt omanäoline pudel, sildil vanakooli tuuker. Sentimeetrine valge vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on troopiline, mahlane ja vaigune, hapukas-magusakas ja mõrkja alatooniga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna jõuliselt mõrkjas. Magusakas-mõrkjas keskmaitses tuleb esiplaanile terve kausitäis mangot, litšimarju ja passionvilja. Lõppmaitse toob hapukalt rukkileivase kuu keset toalage ja paneb vürtsikad tähed nurkades särama. Järelmekk vajub rohmakamaks, rabaveena koredaks ja okkaliseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe, mõnusalt joodav, kuid veidi jõnksulise maitsetajuga tegelane. Soolakas pikalt laagerdunud juustukild sobiks siia juurde kenasti.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment