Tuesday, February 14, 2017

Väike Raidur


Väike Raidur (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ameerika IPA mis pruulitud meie lemmik humalate Simcoe, Citra ja Columbusega."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord eriti janune - mehike hoiab käes klaasi ja kuukab pudelist juurde. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua, jättes suurmulliseid vahujälgi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. 

Aroom on rikkalikult humalane, mustsõstra, vaigu, ananasside, hapukate marjade, higi (ei see ei ole halb siinses kontekstis) ja rukkikuivikute nüanssidega.

Esmamekk on magusakas-mõrkjas, karamelline ja mahlane. Keskmaitses seguneb ananassikonserv, rukkileib, pärnaõis ja kuivatatud virsik. Lõppmaitses leiab juba mahedamaid-mahlasemaid noote, hapukas pihlakas annab teed mangole ja papaiale. Järelmekk astub aga taas kahe jalaga mõrkjale karmivõitu rajale, ragistades läbi kanarbiku, raudrohu ja kampri. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Mõrkjamate IPA'de esindaja, karmipoolselt karge, väga kosutav. Kõrvale pakkuda sinepikastmes heeringat.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment