Thursday, February 9, 2017

Naked Oats


Naked Oats (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout", hinnang pole hetkel oluline, kuna see on eelmise versiooni oma.

Tootjainfo: "Kestadeta röstitud paljas kaer annab sellele õllele väga omapärase ja tugeva maitse, mille keha võlude nautumist ei pea häbenema."

Väike lihtne pudel, mille sildil on häbelik emane kaeratera :) Sentimeetrine tumepruun vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. 

Aroom. Oi see on vahva! Ühest küljest on siin kõik need vajalikud röstised-kohvised-šokolaadised noodid, mida hea stoudi juurest leida võib, kuid teisalt lisandub siia sellist mõõõõõõnusat üüüüüümarat pehmust ... šokolaadijäätis! Pehme šokolaadijäätis! Ja kaeraküpsised. Issssssand kui hea võiks olla - võtad kaeraküpsise ja paned sinna peale lusikatäie jäätist!

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse .... ohhhhhh kui palju maitseid korraga suus lahvatavad! Hapukas kohvisus, mõrkjas šokolaadine toon, pehme magus-mõrkjas kaeraküpsis ... ning sinna lisaks veidi kuivatatud kirssi! Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, tihke, tunduvalt raskema olekuga, kuid see raskus on pehme ja toekas, mitte ränk. Järelmekk on mahe, kreemine ja siidine, ploomitükkidega piimašokolaadi ja jäätisega kaeraküpsise taoline. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Ma tahan nüüd kaeraküpsist šokolaadijäätisega, täpselt sellist nagu ma just klaasist jõin!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment