Sunday, February 26, 2017

Metsik Ida


Metsik Ida (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Siin on näiteks Sompa, Samoe Opasnoe Mesto Posle Ameriki. Indiaanlasi ja kauboisid mängivad suured poisid päris nugadega ning igaüks on enda eest väljas. Sest kui sind huntidele visatakse, on kaks valikut - jääda metsa või naased karja juhina. Meile meeldib metsikult.
IBU 50"

Vahvalt omanäoline pudel, sildil kaevurist šeriff. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti, haakides end ka vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on mõrkjas-hapukas, pohlade, greibi ja apelsinikoore sisekülje taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, veidi karamelline ja ... kuidagi võise alatooniga. Lõppmaitse saab juurde veidi männikasvude hapukat mõrkjust. Järelmekk püsib kaua ja üsna kargelt ... aga see võine noodike häirib.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga päris heal tasemel rüübe, kuid diatsetüüli nüanss pisut rikub mängu.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment