Tuesday, February 14, 2017

Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock


Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock (Heller, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "While for the classic "Aecht Schlenkerla Rauchbier" traditionally beech has been - and still is - used, the malt for "Schlenkerla Oak Smoke" is kilned with Oak wood. The resulting Schlenkerla Oak Smoke Malt has a smoother and more multi layered smoky note than the intensely aromatic Beech Smoke Malt. The hence complex smokiness in the "Schlenkerla Oak Smoke" is paired with the multifaceted bitterness of finest Hallertau aroma hops. With 8% alcohol and amber color it matures for months in the deep brewery cellars underneath Bamberg into a special treat for smoke beer lovers. www.Smokebeer.com"

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussilt seekord tumerohelisel foonil. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom - soojalt ja mõõdukalt suitsune, meenutades ... noh ma ei teagi ... suitsutatud rosinaid? :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas ning suitsune. Keskmaitse - karamell ja suits astuvad käsikäes päikeseloojangu poole, mõlemad nii õnnelikud, niiii õnnelikud :) No tõepoolest, kui kunagi oleks saanud suuri lihavaid kuldseid ja suitsutatud rosinaid, siis just niimoodi ma kujutaks neid maitsvat! 

Lõppmaitse on mahlane, magusakas, marjane ... suitsumaitse tõttu otsib aju siia juurde veidi soolakaid ja singiseid noote, kuigi neid ju kaugeltki pole. Hmmm ... grillitud ananass, kui sütele on vistaud tammelaaste! Sõbrad on vaimustuses, sina ise rahul ja äraseletatud näoga, puhud käsivarrelt eemale tüütu sääse ja seletad kehekümneviiest meetodist, kuidas puuvilju grillida. 

Järelmekk toob taas kokku õnneliku paari - suitsu ja karamelli. Datleid saab ju ka grillida, eks ole! Vaniljesiirupisse kastetud ja siis krõbeduseni-suitsemiseni grillitud datlid!!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-suitsune-mõrkjas-hapukas-magusakas-suitsune-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! See oivaline balanss suitsu ja karamelli vahel väärib sügavat kummardust ja pikka aplausi. Laagerõllede koorekihi koorekiht. Ma tahan grillitud datleid!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment