Thursday, February 16, 2017

Hardcore

Hardcore (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased: Palea Ale, Cara Plus, Crystal 150. Humalad: Columbus, Centennial, Simcoe, Amarillo. Pärm: Mangrove Jack's US West Coast"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine kollakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva.

Aroom. Ooooo. Põrguvärk, see on summm-summm-supper. Mahlane ja karamelline. Papaia, mango, konservpirn, ananass, kadakas ja kuivatatud virsik.

Esmamekk ... uhhh ... see on raske ja mõrkjas, mütakas ja atakas. Sihuke kelgukoer, kes külma käes karvad turri ajab ja siis mõnuga lumes müttab. Keskmaitse ... urrrr ja mürrr ... vaiku ja kadakat, meevaha ja .... eeee ... miks mulle viiruk meelde tuleb? Ah et selline kleepjalt ajukurdude vahele keerduv? Nojah.

Lõppmaitse. Kadakavaik ja kardemon. Kamper ja suir. Vaata kui praegu oleks käepärast pähklipuust puhvetikapp, siis prooviks selle õllega teda immutada ja tulemus võiks saada suurepärane, kas pole? Tammetõrudest ei tehta malendeid? Aga mis see siia puutub?

Järelmekk. Müttadi mütt. Kelgukoer jõudis tagasi. Vaigune malakas hambus. Et viska see jälle siit mäenõlvalt alla nii et saaks kolm kilomeetrit joosta ja õnnelik olla. Sest selle madjaka lõhna on nii lihtne jälitada.

RASKE kehaga. Hull. Mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga. Hull! Mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkjas buketiga MEGAtasandi rüübe! Mis selle rüüpe IBU näitaja võiks küll olla? 130? Mii laik it! Veidi ülevõlli ... ja eriti allavõlli on tootja poolt antud tagasihoidlik liigimääratlus "IPA" :) Topelt või tripelt. Selles on küsimus. Vana Gambrinus läheb ja otsib välja sinepikastmes suitsulõhe.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment