Wednesday, February 15, 2017

Kes viski ära jõi?

Kes viski ära jõi? (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Cafe light, Cara Ruby, Chocolate, Munich, Black. Humalad: Chinook, Centennial, Cascade. Pärm: ei mäleta ... ausalt."

Väikest kasvu pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune pruun vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt tume-tumepunane. Aroom on magusakas-mõrkjas, röstine ja tulvil täis tumedaid rosinaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, kergelt alkoholiselt torkiv ja pähkline. Keskmaitse muutub raskemaks, sametiseks, kuivalt röstitud kreeka pähklite ja ploomimarmelaadi vahepealseks. Lõppmaitses viskab sisse mõrkjat tuhka, kõrvetatud puitu, purukuiva kanarbikku ja koriandriseemneid. Järelmaitse seevastu keerab end magusasse, viigimarja-nastoika ja kreekapähkli-keedise maailma ... lõpuks aga tuleb taas esile ülekõrvetatud pähkel.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Kõrvetatud linnaseid on siia tsibaruke palju saanud, söestunud noodid kipuvad muudest üle sõitma. Kuid üldiselt siiski tubli tegu alustava pruulikoja kohta ... kui ta veel aastake laagerduda saaks, võiks pilt paremakski muutuda.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment