Sunday, February 19, 2017

Xocoveza Mocha Stout


Xocoveza Mocha Stout (Stone Brewing Berlin, US) prk 0,33 l. alc 8,1 % Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "A WINTER-SPICED MOCHA STOUT
INSPIRED BY MEXICAN HOT CHOCOLATE
This highly rated winter-spiced mocha stout (a perfect 100 score by the founders of BeerAdvocate magazine) is our gift to you this winter season! Generously layered with the warmth of cocoa, coffee, milk sugar, vanilla, cinnamon, nutmeg and a hint of chilli peppers, this beer is the perfect accompaniment to a colder time of year."

Väike purk, sildil pruulikoja tunnuskoll. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist, püsides mõõdukalt ja jättes ka vähest vahujälge klaasiseintele. Õlle värvus - vähese punase nurgaga must. Aroomis domineerivad šokolaadimuhvinid ja muskaatpähkel. Röstitud kookos? Ei seda ei ole ju lisatud, kuid näe nina ütleb et on! Kaneeli-pähkliküpsised. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas, kakaone ja biskviitjas. Keskmaitse ... ahhh kui palju vaniljekreemi on selle kookosküpsise vahel! Vürtsikas sädemeke valgustab suuõõnt nagu tormilatern laevalage, šokolaadimustad lained selle ümber kannavad vaniljevahuseid sagaraid.

Lõppmaitses veeretatakse laevalaele vaadike rummi, millesse kastetakse kaneeliküpsiseid ja kõrvale mekitakse hõbelusikalt vaniljejäätist ... no on ikka keigarlikud maneerid nendel moodsatel meremeestel! Järelmekis lööb aga vürtspipar koos vaniljekaunaga lauale rummiga immutatud kookoskoogi ning laevalagi ... või siis ikka suuõõs saab täis purprupunast kuma ja salsarütme.

Raskepoolse kehaga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Vürtsi on selles kakaojoogis piisavalt, et panna nõrgakeelseid taanduma, kuid vana Gambrinus õhetab rõõmsalt ja soovitab seda jooki teistelegi!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment