Saturday, February 11, 2017

Penumbra (2017)


Penumbra (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 10,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Penumbra on tume kui päiksevarjutus ning tema eripära tekitab sinus ühtaegu elevust ja närvikõdi, kui teda uuesti kogeda saad."

Väike lihtne pudel, sildil penumbra! Nii nagu ka aastatagusel eelmisel versioonil, mis oli tsipa kangem tegelane. Sentimeetrine tumekollakas vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt sünkjas mustjaspunane.

Aroom paitab juba kaugelt nina piimašokolaadi pehmete täidlaste nootidega. Lähemalt süveneb see pähkli ja kakao seguseks tihkeks olluseks, mis aeglaselt mööda sõõrmeid voolab. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, šokolaadine ja pehme. Keskmaitse on tulvil röstiseid ja kakaoseid noote, kohvilköörilik toon torgib veidi ehk liiga teravalt, kuid mõjub siiski õilsalt ja jõuliselt. Lõppmaitse on sametine, pähkli-pähkli-pähkline, šokolaadine ja portveinine. Lõppmaitse on vürtsikas-mõrkjas, pehme kuivatatud ploomi põhjaga, lagritsa ja vaniljese lisandiga, võimas ja kauakestev.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Eelmist versiooni ei meenuta see jook just kuigi palju, tsipake häirib alkoholi tuntav torge, kuid samas on tunda et nii aasta-paar seismise järel võib sellest saada midagi väga ja väga luksuslikku. Soovitan sama joogiga mõnda vaati minna ja seeläbi asja väärindada.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment