Monday, February 20, 2017

Dr.Jones Senior (2017)


Dr.Jones Senior (2017) (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", hinnang 84 punkti.

Kiidan selle eest, et RB's on tehtud uus kanne, mitte jäädud vana otsa istuma!

Tootjainfo: "Mosaic, Chinook ja Citra humalatega puuviljane topeltipa."

Väikest kasvu pudel, pruulikojale omane kribusilt on seekord saanud endale tänuväärse ühetoonilise esipaneeli, mis võimaldab tal paremini esile tulla. Kollaka varjundiga vaht täidab ligi pool klaasi ja kestab kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž.

Aroom. Mõmm. See paneb humalahullu naeratama! Mõnusalt tihkelt puuviljane ja nätsakalt vaigune, meloni ja mango ja üleküpsenud virsikute ning päikesesooja kanarbikuvälu segune tihkus täidab su kõrvad ja käed. Kumalane lennaku must läbi, kui hea ja kesksuvine see on!

Esmamekk - mõrkjas-magusakas, kanarbikumee ja männikasvude soe vine täidab su südame. 

Keskmaitse. Puuviljane. Oikurja kui puuviljane! Misajast kanarbikus kasvavad ananassid ja männiokstel litšimarjad? Metsõunte siirupis konserveerunud litšimarjad!

Lõppmaitse. Maru ma ei saa. Marutuules murdunud männitüvest voolab virsikumehu. Männimehu. Mahlast männimehu andke mulle igapäe'

Järelmekk. Konservpirn. Metsõunavein. Kanarbikumarmelaad. Metsistunud kuldrenett jookseb kikivarvul selja tagant läbi, vedades enda järel humalalõa otsas vastupunnivat taruvaiku.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Vaadake nüüd siia, see siin on õpikunäide topelt-IPA'st! Aga ärge raisake seda algajate peale, viige ja kinkige see panetunud maitseküttidele ja vaadake reaktsiooni!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment