Monday, February 20, 2017

Heimberg Red Ale


Heimberg Red Ale (Heimberg, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: APA

Eeeee ... red ale liigimääratlusega APA? Ja liigimääratlust kopeeriv õllenimi pol kunagi hea mõte. Mis te järgmise red ale tegemisel nimeks panete?

Tootjainfo: "Pruulitud Kanutipäevaks (13.01.)
On näärikuul udused ilmad, siis tuleb vesine kevad"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tagasihoidliku esteetikaga ja kaunikese kirjapildiga lihtne kaheosaline sildike. Kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom ... ausalt öeldes kummaliselt vesine, rauane ja vihmavee järgi lõhnav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kergelt magusakas. Keskmaitse on kergelt mõrkjas, veidi parkiv, rabavee ja pihlaka nootidega. Lõppmaitse jääb kuhugi ebamäärasesse magusa ja mõrkja vahemikku, kuid mõlemaid maitseid tajub väga õrnalt. Järelmekk päästab veidi päeva, tuues kohale sutsuke linnaselisemat ja tihedamat olekut.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkja buketiga veidralt vesine rüübe. APA see nüüd küll pole ... ning isegi red ale'iks ei saaks teda kuigi nimetada, kui joogi värv kõrvale jätta. Peale sauna kuugata käib kah.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment