Saturday, January 4, 2014

Affligem Tripel

Affligem Tripel (Affligem, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9 %vol. liigmääratlus: tripel. Ratebeeris 97 punkti ja beeradvocate järgi 89!!!

Tootjainfo: "The king of the abbey beers. It is amber-gold and pours with a deep head and original aroma, delivering a complex, full bodied flavour. Pure enjoyment! Secondary fermentation in the bottle."

Väike lihtne pudel, ajalooliste motiividega kaasaegse vormistusega sildid. Valge vaht täidab üle poole klaasist, muutudes suuremulliseks ja taandudes aegamisi. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on soojalt ja rikkalikult puuviljane, siit leiab kuivatatud virsikuid ja kuldseid rosinaid, ananassist rääkimata.

Esmamekk on keskmise kehaga ning sädelevalt magus-vürtsikas. Keskmaitse ... mmmm ... see on nii päikeseline ja särtsakas kui sambat tantsima õppinud blond daamike! Oi siin särtsub väikest piprakest ja välgub karamellikest, leiab nii uhket peahoiakut kui meelitavat pilku. Lõppmekk muutub täidlasemaks ja pehmemaks, tantsijanna puusajoones ja kõhukaares on volüümi ja ürgset väge - see maitseb üleküpsenud ananassi ja kompotivirsiku järgi, millesse on segatud näpuotsaga kõrvitsavürtse. Järelmaitse jääb mõrkjas-vürtsika jäljena kinni keele alanurkadesse justkui lavalt lahkuva tantsijatari kelmikas muie ajukurdudesse.

Keskmisest tripa raskema kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Soovitaks seda rüübet kasutada digestiivina, pakkudes saledatest kõrgetest klaasidest koos puuviljadega.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment